« De oude meesters in het notariskantoor

Gepubliceerd op 26-07-2022

Puurbinnen notariskantoor 01 LR.jpg

Recent mocht ik >>notariskantoor Miranda van den Broek inrichten en hebben we gekozen voor het thema 'De oude meesters'. Waarom zou een notariskantoor niet ook een andere uitstraling mogen hebben? Vaak zijn het toch wat saaiere steriele ruimtes. Ondanks het serieuze karakter van het notarissenwerk, is er wel degelijk ruimte om net iets anders te doen. 

De oude meesters

De eerst gekozen oude meesters waren het melkmeisje en het meisje met de parel. In beide schilderijen zitten de kleuren blauw en okergeel. Dit zijn de kleuren van de vloer geworden. Aangezien de ruimte een grote rechthoekige ruimte is met ook nog allemaal rechthoekige ramen, is er voor de vloer juist gekozen voor twee grote okergele cirkels in de blauwe vloer. Als contrast voor alle rechte vormen. 

Puurbinnen notariskantoor 06 LR.jpg

De schilderijen, zeker het meisje met de parel, staan tegen een donkere ondergrond, bijna zwart. De kleur van de achterwanden, de balie en de ronde zit, zijn hier dan ook op afgestemd. 

Tegenover het melkmeisje staat juist een oude houten tafel met vlinderstoeltjes in allerlei gemixte frisse kleuren. Hierdoor kun je heel goed kunt zien dat modern ook goed kan matchen met oude kunst. 

Puurbinnen notariskantoor 05 LR.jpg

Puurbinnen notariskantoor 05c LR.jpg

Ook doorgezet in de ontvangstkamers

Waar de bezoekers komen is het thema 'de oude meesters' ook doorgezet.
Zo is er een spreekkamer met De bedreigde zwaan.

Puurbinnen notariskantoor 04c LR.jpg

Ook hier de blauwe vintage look vloerbedekking, nieuwe stoelen een een tafel op maat van >>LM Lighting

De tweede ontvangstkamer heeft 'Het Damrak' van Breitner aan de wand hangen.
Puurbinnen notariskantoor 04b LR.jpg

Het blauw en okergeel van de vloer en uit de schilderijen van de meisjes, komen terug in de wand tegenover de keuken, met een speels doorkijkje naar de beide schilderijen.

Puurbinnen notariskantoor 12 LR.jpg

Puurbinnen notariskantoor 13 LR.jpg

Het is zeker anders, maar het heeft wel degelijk een professionele en fijne warme uitstraling. De medewerkers zijn heel blij met hun nieuwe werkplek. En daar doe je het toch voor. 

Puurbinnen-notariskantoor-03-LR-1658829066.jpg
Puurbinnen-notariskantoor-09-LR-1658829067.jpg
Puurbinnen-notariskantoor-02-LR-1658829173.jpg